Predstava “Semafor” i okrugli stol na temu inkluzije djece i mladih s poremećajima iz spektra autizma

S ciljem inkluzije djece i mladih s poremećajima iz spektra autizma, 28.02.2024.godine je u HNK Zadar gostovala višestruko nominirana i nagrađena predstava autorice Petre Cicvarić pod nazivom »SEMAFOR«, u režiji Peđe Gvozdića i produkciji Gradskog kazališta »Zorin dom« iz Karlovca

Riječ je o predstavi koja na emotivan i duhovit način pokušava ukloniti stigmu o autizmu te pokazati zašto svi trebamo njegovati ono nešto drukčije u sebi i ostalima. Predstava je do sada igrala 43 puta, a pogledalo ju je 4.200 posjetitelja. Namijenjena je učenicima 5. razreda osnovnih škola te je ovom prilikom HNK Zadar, u suradnji s Udrugom za autizam Zadar, organizirao predstavu zatvorenog tipa za posjet škola s njihovim nastavnicima, voditeljima, mentorima i stručnim suradnicima.

Nakon predstave, u Maloj dvorani održan je i okrugli stol na temu inkluzije djece i mladih s poremećajima iz spektra autizma, na kojem su sudjelovali autorica i glumica Petra Cicvarić, redatelj i glumac Peđa Gvozdić, glumac s glavnom ulogom u predstavi Andro Damiš, predsjednica Udruge za autizam Zadar Ana Šare, rehabilitacijski edukator Teuta Radas, ravnateljica Osnovne škole Voštarnica Irena Dukić, ravnateljica Dječjeg vrtića Latica Anita Rudić te ravnateljica Centra za pružanje usluga u zajednici Mocire Jelena Milin, a moderatorica okruglog stola bila je dramska producentica HNK Zadar Jadranka Svaguša.
Ovim projektom HNK Zadar te Udruga za autizam Zadar žele prije svega upoznati, a zatim i educirati mlade kako prihvatiti »različitosti« sa svim njihovim potencijalima i teškoćama.

Izvor: Zadarski list

Copyright © 2023 Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire I Design by HIA
Skip to content