2. Dani djece s teškoćama i njihovih obitelji

S radošću najavljujemo 2. Dane djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji, u organizaciji Odjela za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru, Udruge za autizam Zadar, Udruge Cukrići Zadar, Udruge za Down sindrom Zadarske županije, Dječjeg vrtića Latica, Osnovne škole Voštarnica-Zadar i Centra za pružanje usluga u zajednici Mocire koji će se održati od 21. ožujka do 12. travnja 2024. godine u Zadru.

Ovogodišnja manifestacija pod nazivom „Festival inkluzije: Upoznaj me!“ usmjerena je na osnaživanje djece i njihovih obitelji u društvenoj zajednici, ravnopravnu participaciju, promicanje podrške i jačanje osjećaja zajedništva s ciljem stvaranja inkluzivnog društva. Inkluzivno društvo omogućuje svakom djetetu s teškoćama i osobi s invaliditetom da sudjeluje u svim aspektima života te razvije svoje pune potencijale bez obzira na izazove s kojima se suočavaju. Moto ovogodišnjeg festivala inkluzije „Upoznaj me“ upućuje otvorenost za prepoznavanje skrivenih potencijala i prihvaćanje različitosti stvarajući inkluzivno okruženje za sve.

Suorganizatori manifestacije su Gradska knjižnica Zadar, Hrvatsko narodno kazalište, II Palače, Narodni muzej Zadar, ŠC Višnjik, Znanstvena knjižnica Sveučilišta u Zadru; uz podršku Centra NiNatal, Centra za rehabilitaciju Stančić, Kabineta za ranu intervenciju Caritasa Zadarske nadbiskupije, Košarkaškog kluba osoba s invaliditetom Zadar, Obrtničke škole Gojka Matuline, Opće bolnice Zadar, Studentskog savjetovališta Sveučilišta u Zadru, Udruge odgajatelja predškolske djece Maraške te Zadarske podružnice Hrvatskog logopedskog društva i svih drugih dragih ljudi koji su na različite načine dali svoj doprinos.

Pokrovitelji su Grad Zadar i Zadarska županija.

Pridružite nam se na predavanjima, radionicama, panel diskusijama, okruglim stolovima, glazbeno-scenskim nastupima, promocijama knjiga i mnoštvu drugih zanimljivih sadržaja i inspirativnih događaja.

Budite s nama, sudjelujte, razmijenite ideje i iskustva kako bismo zajedno izgradili svijet inkluzije.

https://www.centarmocire.com/wp-content/uploads/2024/03/Letak-2.-Dani-djece-s-teskocama-u-razvoju-i-njihovih-obitelji.pdf

Copyright © 2023 Centar za pružanje usluga u zajednici Mocire I Design by HIA
Skip to content